Hírek

Elérhetőségek

Jelöltállításhoz szükséges ajánlások száma (Nemzetiségi önkormányzati képviselők választása)

Biharkeresztesi Közös Helyi Választási Iroda Vezetőjétől

4110 Biharkeresztes, Széchenyi u 57.

Tel: 06-54-430-001, Fax: 06-54-541-052

 

TÁJÉKOZTATÓ A BIHARKERESZTESI KÖZÖS HELYI VÁLASZTÁSI IRODÁHOZ TARTOZÓ TELEPÜLÉSEKEN TARTHATÓ NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSON A JELÖLT ÁLLÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES AJÁNLÁSOK SZÁMÁRÓL

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 309. § (1) bekezdése szerint a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását a Nemzeti Választási Bizottság legkésőbb a szavazás napja előtti hatvankilencedik napon, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának napjára tűzi ki. 

 

A Nemzeti Választási Bizottság a 8/2024. NVB határozatával 2024. június 9-ére tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. évi általános választását. 

Nemzeti Választási Bizottság roma és román nemzetiségek tekintetében tűzte ki a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választását a Biharkeresztesi Közös Helyi Választási Irodához tartozó településeken.

Az NVB választást kitűző határozatában a Ve. 316.§-ának megfelelően meghatározta a megválasztható képviselők számát, valamint a jelöltállításhoz szükséges ajánlások számát is: 

 

 

 

 

TELEPÜLÉS NEVE

NEMZETISÉG NEVE

SZÜKSÉGES AJÁNLÁSOK SZÁMA

MEGVÁLASZTHATÓ KÉPVISELŐK SZÁMA

Biharkeresztes

roma

14

5

 

román

5

3

Bojt

roma

8

5

 

román

5

3

Nagykereki

roma

8

5

 

román

5

3

Told

roma

5

3

 

 

Biharkeresztes, 2024. április 4.

          Dr. Köstner Dávid

                                                                                                             HVI vezetője